Transcript lezing Z.H. de Dalai Lama

De Acht Verzen

Dankzij het werk van twee mensen, Ven. Tenzin Chödron en Sylvia Pannone van het Maitreya Instituut, is er nu een transcript van de lezing die Z.H. de Dalai Lama in september 2018 in Rotterdam gaf. Lees hier meer over de lezing.

Dalai Lama bezoekt Nederland

14 t/m 17 sept

Kom naar de lezingen van de Dalai Lama - op zondag 16 en maandag 17 september in Rotterdam Ahoy- en laat je inspireren door een van de grootste geestelijke leiders van deze tijd.  

De Dalai Lama brengt van vrijdag 14 tot en met 17 september een bezoek aan Nederland. 

Het bezoek staat in het teken van mededogen en waarom juist mededogen essentieel is in deze onrustige tijd.

Publieke Lezing

'Waarom mededogen essentieel is'

Lees meer over het thema van de publieke lezing door de Dalai Lama: ‘Waarom mededogen essentieel is in deze onrustige tijd.’

Zondagmiddag lezing

door Geshe Thupten Jinpa

In deze lezing door Thupten Jinpa ontdek je praktische manieren om de lessen van de Dalai Lama toe te passen. De lezing omvat eenvoudige mindfulness- en seculiere compassiemeditaties. Thupten Jinpa is de voornaamste vertaler van de Dalai Lama en de auteur van het boek 'Compassie voor beginners.'

Waarom mededogen essentieel is

Compassie is voor de Dalai Lama vooral een levenshouding. Mededogen is volgens hem niet alleen goed voor iemand in nood, maar vooral ook voor diegene die compassie voelt. Hoe kan dat?

“ Only the development of compassion and understanding for others can bring us the tranquility and happiness we all seek. ”

Dalai Lama