Zondagmiddag lezing

'De kracht van compassie in je dagelijks leven' een lezing door Geshe Thupten Jinpa

Voortbouwend op de lessen van de Dalai Lama over compassie, vrede en geluk, zal de middagsessie onderzoeken hoe deze in het dagelijkse leven op praktische wijze kunnen worden toegepast. Geshe Thupten Jinpa maakt hierbij gebruik van Compassion Cultivation Training (CCT). Een programma dat hij heeft helpen ontwikkelen aan de Stanford University. Hij laat zien hoe het dagelijks bevorderen van compassie, zal leiden tot een groter gevoel van zin en vreugde in het leven. Een deel van de lezing omvat eenvoudige geleide mindfulness- en seculiere compassiemeditaties.

Let op: deze lezing wordt alleen gegeven in het Engels - er is geen vertaling in andere talen beschikbaar.

TJ Zoksang phtoOver GesheThupten Jinpa
Thupten Jinpa is geboren in 1958 in Tibet en opgeleid als een Tibetaanse monnik. Hij heeft, naast de Geshe haram-graad (gelijk aan een Doctorate in Divinity), een BA in filosofie en een PhD in religieuze studies van de Universiteit van Cambridge. Hij gaf les aan het Ganden-klooster en was onderzoekspartner in oosterse religies aan het Girton College, Universiteit van Cambridge.

Jinpa is sinds 1985 de voornaamste Engelse vertaler van Z.H. de Dalai Lama en heeft talloze boeken van de Dalai Lama vertaald en uitgegeven, waaronder de New York Times Bestsellers 'Ethics for the New Millennium' and 'The Art of Happiness'. Zijn eigen publicaties omvatten, naast talrijke werken in het Tibetaans en het Engels, vertalingen van belangrijke Tibetaanse werken in de reeks 'The Library of Tibetan Classics'. Zijn nieuwste boek is 'Compassie voor beginners', uitgegeven bij Kosmos Uitgevers.

In de VS ontwikkelde hij samen met de Stanford Universiteit een veelgeprezen compassie-training, genaamd CCT (Compassion Cultivation Training). Daarnaast is hij voorzitter van het Compassion Institute en een spreker op internationale conferenties over mindfulness, mededogen en contemplatieve praktijk.

Jinpa is adjunct-professor aan de School of Religious Studies van McGill University, Montreal. De oprichter en voorzitter van het Institute of Tibetan Classics, Montreal en de algemene redacteur van de serie The Library of Tibetan Classics. Hij was vanaf het begin een kernlid van het Mind and Life Institute en sinds januari 2012 de voorzitter van het bestuur. Jinpa woont in Montreal, is getrouwd en heeft twee dochters.

Thupten Jinpa bij Happinez- Thupten Jinpa laat je zien hoe je met meer mededogen naar anderen kunt kijken. 

Mandala-app: boeddhistische wijsheid voor het leven van alledag

De Mandala-app is een nieuwe app voor licht praktiserende boeddhisten om hen te helpen de complexiteit van het moderne leven te vereenvoudigen. Geshe Thupten Jinpa coproduceerde de Mandala-app en is de hoofdspreker.

De Mandala-app brengt boeddhistische inzichten en bevindingen van de hedendaagse psychologie en neurowetenschappen samen in een geïntegreerd seculier formaat om tegemoet te komen aan de zorgen van het dagelijks leven in de steeds stressvollere wereld van vandaag. Lees hier meer over de Mandala-app in het Engels.