Literatuur

Geluk voor alledag

Iedereen verlangt naar een gelukkig en zinvol leven. En dat kun je in jezelf vinden. In Geluk voor alledag vertelt de Dalai Lama hoe je je hart open kunt stellen en innerlijke rust bereikt. Leer alledaagse problemen en gevoelens te overwinnen.

Bron: Xander uitgevers

Titel: Geluk voor alledag

Auteur: Dalai Lama & Jeffrey Hopkins

ISBN: 9789401605144

 

Dalai Lama collectie

De box bevat de volgende bestsellers: Open je hart, De kunst van relaties, De diepte van het zijn, Zijn wie je werkelijk bent en De kunst van het geluk.

Bron: Xander uitgevers

Titel: Dalai Lama collectie

Auteur: Dalai Lama & Franz Alt

ISBN: 9789401607834

 

Compassie voor beginners

Compassie houdt in dat we medeleven hebben met anderen en met onszelf. Ieder mens wordt geboren met een vermogen tot compassie. Maar we zijn bang om gebruikt te worden door anderen of om een slappeling te worden. Daarom ligt het voor de westerse mens niet voor de hand om zijn compassie-spier te trainen. Wetenschap, psychologische inzichten en het levensverhaal van de auteur wijzen echter uit: als je deze spier traint, ervaar je minder stress en verbetert je gezondheid. Compassie loont dus – en het is de volgende stap na mindfulness.

Thupten Jinpa was monnik, maar is inmiddels getrouwd en heeft 2 dochters. In de VS ontwikkelde hij samen met de Stanford Universiteit een veelgeprezen compassie-training. Hij was bijna 30 jaar de belangrijkste vertaler van de Dalai Lama.

Bron: Kosmos uitgevers

Titel: Compassie voor beginners

Auteur: Thupten Jinpa

ISBN: 9789021559988